• Dolar
    32.433
  • Euro
    34.690
  • Ç.Altın
    4.001
  • Altın
    2.425
KIRIKKALE
25°
05:43

Öğleye kalan Süre

Kırıkkale Kırşehirliler Derneği ’nde bayramlaşma merasimi yapıldı

Kırıkkale Kırşehirliler Derneği (KIR DER) Şube Başkanlığı, bayramın üç günü boyunca bayramlaşma merasimi düzenledi.


Kırıkkale Kırşehirliler Derneği (KIR DER) Şube Başkanlığı tarafından Bayramın 3 günü bayramlaşma gerçekleşti. Geçmiş dönemde dernek yönetiminde yer alan ve çok sayıda hemşehrisinin katılmasından dolayı memnun olduğunu beyan eden Kır-Der Şube Başkanı Zekeriya Yıldız, geçmiş yönetime yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek başladı.

YILDIZ: "SİYASİ FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR"

 Bayramlaşma merasimini geleneksel hale getirildiğini açıklayan Kır-Der Şube Başkanı Zekeriya Yıldız: ”Bugün hep birlikte beraberiz. Sağ olun var olun ayağınıza sağlık. Geleneklerin, ahlaki değerlerin, tutumların, bayramların, folklorun, inançların ve ideallerin bir karışımı olan sosyal mirasımıza sadece kimliğimizi için değil, aynı zamanda nesiller arasında aktarım için de bağımlıyız. Bayramlar stres giderici gibidir ve duygularımızı dengelememize yardımcı olur. Daha fazla pozitiflik doğal olarak olumsuzluğu azaltır. Aynı zamanda anlaşmazlıkları azaltma fırsatı sağlar ve yabancılaşmış arkadaşları ve akrabaları bir sevgi bağıyla bir araya getirir. Hiçbir şey insanları bayramlar gibi bir araya getiremez. Ulus inşasında çok önemli bir rol oynarlar; her dinden, ekonomik ve sosyal kökenden insanları bir araya getirirler. İnsan evriminin büyüleyici yolculuğuna bakarsak, insanın gerekli olmadığı sürece icat etmediğini veya bir şey yaratmadığını anlıyoruz. Bayramlar, sosyal bütünleşme duygularına büyük ölçüde katkıda bulunurlar. Bu tür pek çok kutlama, kültürel veya etnik konulara odaklanır ve topluluk üyelerine geleneklerini anlatmaya çalışır. “ ifadelerinin kullandı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de kaçak alkol operasyonu

İlginizi Çekebilir

Bozkırın Bilgesi "Cengiz Aytmatov" paneli düzenlendi

İlginizi Çekebilir

ZABITA'DAN ŞOK BASKIN

Haber Yorumları

Yorum Yaz

92463

Hakkımızda

bayrakgazetesi.com.tr 'de ülke'ye dair önemli haberleri, Son dakika haberlerini ve ülke ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

#

#

#

#